Sint-Janswandeling

 

Nieuw in 2014: Sint-Janswandeling


De werkgroep van de Sint-Jansverering is trots jullie een nieuwe wandeling in Kachtem te kunnen voorstellen: DE SINT-JANSWANDELING. Deze wandeling komt naast de bestaande wandeling “Tussen Mandel en Oosthoek”, afstand: 8,7 km, met vertrek aan het Kachtemseplein. Info hierover op de site van de stad Izegem.

Opzet van de Sint-Janswandeling was om alle kapellen in Kachtem in de wandelroute op te nemen. In een basislus hebben we 9 kapellen; in lus twee, die deels over grondgebied Emelgem loopt, komt men nog langs een hoevekapel en een staakkapelletje. Een passage in het Rhodesgoed en het natuurgebied kon in de wandeling niet ontbreken. Daarom is een
extra groene lus ingelast van ongeveer 1 km, met als vertrekpunt “het mooiste natuurplekje van je gemeente”. Deze lus is afhankelijk van het seizoen of de weeromstandigheden moeilijk (eerder drassig) of goed bewandelbaar.

De wandeling start aan de Sint-Jan de Doperkerk van Kachtem. De basislus is bijna 8 km lang. De groene lus 1 km en lus 2 is 2,6 km. Samen goed voor ongeveer 11 km wandelplezier. In de toekomst zal, in overleg en samenwerking met de stad Izegem, de wandeling worden bewegwijzerd.

 

Bijlages:

Bijlage 1: Wandelroute
Routebeschrijving: basiswandeling + groene lus + lus 2
Download
Bijlage 2: Wandelkaart
www.routeyou.com
Download
Bijlage 3: Groene lus
Download
Bijlage 4: De kapelletjes
Beschrijving van de kapelletjes
Download
Bijlage 5: Parochiekerk Sint-Jan de Doper
Inventaris van het bouwkundig erfgoed
Vlaamse Overheid: inventarisatie van de orgels
Download
Bijlage 6: Kerkelijk Kachtem & kerkhof
Kerkhofwandeling 2013 - door stadgids Koen Vandommele
Download
Bijlage 7: Wandelwedstrijd
Download
   

Tijdens de noveen van Johannes de Doper zal de Sint-Janswandeling tijdelijk worden uitgepijld. In het parochiehuis (Hogestraat 12) zijn er routebeschrijvingen ter beschikking, alsook bij de leden van de werkgroep (Hogestraat 52, Filip de Pillecynstraat 7 en 24).
Of via mail guido.bonte@telenet.be